5 mindfulness apps om te onstpannen

Mindfulness apps

We spenderen tegenwoordig een groot deel van de tijd in ons hoofd en zijn daardoor minder aanwezig in het ‘hier en nu’. Mindfulness helpt je om volledig aanwezig te zijn in het moment, met bewuste aandacht. Het kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker ontspant, je minder laat afleiden door gedachten en dat je concentratielevel hoger is. Via je smartphone krijg je toegang tot heel wat mindfulness apps. Ontdek onze top vijf mindfulness apps om te ontspannen.

 

Headspace

Andy Puddicombe, een voormalige boeddhistische monnik, wil mediteren laagdrempelig en makkelijker maken. Hij redeneert dat mensen meditatie zo een dagelijks onderdeel van hun leven zullen maken, wat hun gezondheid ten goede komt. De missie van de mindfulness app Headspace is dan ook om de gezondheid en het geluk van de wereld te verbeteren. Dat doet de app door middel van (korte) meditaties, maar ook door het aanbieden van mindfulness oefeningen. Na een gratis proefperiode kan je een maand- of jaarabonnement afsluiten.

Insight Timer

Insight Timer is een van de vele gratis mindfulness apps, al kun je er ook voor kiezen om ‘Member Plus’ te worden. In de app vind je (begeleide) meditaties, ook Nederlands gesproken. Je kan meedoen met live sessies zoals yoga en mediteren met behulp van de timer. De themameditaties zijn een grote plus. Denk aan omgaan met stress en/of angst, of het verbeteren van de slaap. Insight Timer kan je perfect gebruiken om in te slapen, omdat er veel yoga nidra (slaap yoga) meditaties op staan van meer dan 30+ minuten.

Smiling Mind

Smiling Mind is een gratis mindfulness app die is ontwikkeld in Australië. De meditaties (meer dan 300) zijn dan ook in het Engels. Smiling Mind biedt meditaties voor alle leeftijden, dus speciaal voor kinderen. Het nadeel is dat de kids de Engelse taal moeten begrijpen.

Calm

De naam van deze mindfulness app is al veelbelovend, de positieve reviews tonen aan dat de belofte ook wordt waargemaakt. Je kan Calm inzetten als mindfulness app om te slapen, maar ook overdag valt er genoeg te ontdekken. Leer aan de hand van video’s hoe je mindful beweegt, probeer één van de vele meditaties, of luister naar rustgevende geluiden, muziek of een ontspannend verhaal voor het slapen gaan. Je kan de app gratis downloaden. Ben je overtuigd? Dan kan je een jaarabonnement afsluiten of zelfs levenslang lid worden van de Calm Community.

Buddhify

Buddhify pakt mediteren net iets anders aan dan andere mindfulness apps. De app biedt meditaties aan die je op ieder moment van de dag kan doen. Bijvoorbeeld als je onderweg bent, even een pauze van het werk nodig hebt, of niet in slaap kan vallen. Buddhify kan je voor een klein bedrag op je smartphone installeren. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een jaarlidmaatschap af te sluiten voor nog meer verdieping.

 

Krijg jouw stress nog meer onder controle!

Kun je naast onze top 5 mindfulness apps nog wel wat meer ondersteuning om je stress te verminderen? De producten van Bach RESCUE® kunnen helpen bij het aanpakken van stress.

 

Bach RESCUE® Spray

Lees meer »

 

Volg Bach Rescue® ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van interessante wist-je-datjes, artikels, info, …

Comments are closed.