Je nachtrust boosten doe je zo

Boost je nachtrust

Lig je ’s avonds uren te woelen voordat je in slaap valt? Of voel je je ’s ochtends nog vaak moe? Bach to the rescue! In deze blog ontdek je 5 tips om je nachtrust te boosten.

#1 Zorg voor de ideale slaapomstandigheden

Hou je kamer schoon en zorg voor voldoende verluchting overdag. Let wel op: een té koude kamer is nefast voor je nachtrust. Mik op een temperatuur van ongeveer 18° C. Maak van je slaapkamer een oase van rust. Ban (digitale) afleiding zoals een TV, laptop en je smartphone. Het blauwe licht van deze schermen verstoort je bioritme en dus ook je natuurlijke nachtrust. Nog een tip: koop een verzwaringsdeken. Het extra gewicht van de deken creëert een diepe druk. Die druk zorgt dat je zenuwstelsel ontspant, je hersenen meer serotonine (het gelukshormoon) aanmaken en minder stresshormonen.

#2 Creëer een avondroutine

Elke avond op een ander uur in je bed kruipen, is geen goed idee wanneer je je nachtrust wil boosten. Creëer een vaste routine. Eindig de dag met een meditatiesessie, lees een boek in bed en drink een warm drankje. Zo wordt je lichaam vanzelf ‘moe’. Het allerbelangrijkste? Ga elke dag rond hetzelfde uur slapen. Hetzelfde geldt voor de ochtend, zet je wekker op een vast uur en sta meteen op. Snoozen werkt averechts. Je valt weer in (diepe) slaap en voelt je allesbehalve uitgeslapen als je de wekker eenmaal écht afduwt.

#3 Boost je nachtrust met voeding

Je nachtrust boosten, kan ook met de juiste voeding. ‘Tryptofaan’ is het sleutelwoord.
Dat stofje is belangrijk voor de aanmaak van melatonine. Melatonine zorgt er kort gezegd voor dat je slaperig wordt ’s avonds. Ontdek hieronder welke voeding je zeker aan je menu moet toevoegen:

  • bananen
  • peren
  • noten, pompoenzaden
  • zalm
  • pindakaas
  • zoete aardappel

#4 Mindfulness apps om in slaap te vallen

Ken jij mindfulness apps al? Ze helpen je om te kalmeren en in slaap te vallen. Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachttraining die je beter leert omgaan met stress, slapeloosheid, piekeren, depressie, burn-out, pijn, … Mindfulness betekent: bewust aandacht geven aan wat er hier en nu is (gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties,…). Er zijn verschillende apps op de markt om waarop je mindfulness kan beoefenen en meditaties kan doen.
Ontdek drie supertoffe mindfulness apps in onze blog.

#5 Probeer een natuurlijk kalmeringsmiddel*

Heb je ondanks de bovenstaande tips nood aan extra ondersteuning? Probeer dan een natuurlijk kalmeringsmiddel. Ons Bach RESCUE® Night gamma is speciaal ontwikkeld om je draaiende gedachtemolen af te zwakken, zodat je sneller én dieper slaapt. Gebruik de Bach RESCUE Night Druppels®.

Bach RESCUE® Night Druppels

Lees meer »

Volg Bach Rescue® ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van interessante wist-je-datjes, artikels, info, …

Comments are closed.