Onrustige katten door verhuizing

Onrustige katten door een verhuizing

Een verhuizing is voor veel mensen een hele belevenis met 101 dingen die er geregeld moeten worden. Je huis staat helemaal op zijn kop, niets is meer zoals het was. Overal staat wel iets, de dozen zijn ingepakt en de verandering is voelbaar. Niet alleen voor mensen is dit een hectische periode, ook huisdieren hebben het niet gemakkelijk. Een verhuizing haalt ze plotseling uit hun vertrouwde omgeving (territorium). Een verhuizing is moeilijk voor katten. Ze zijn namelijk gevoelig voor veranderende stemmingen en emoties en hebben snel in de gaten dat er iets belangrijks gaat gebeuren.

8 tips bij onrustige katten tijdens een verhuizing:

  1. Zorg ervoor dat je huisdier een eigen, veilig plekje heeft dat niet verandert of verplaatst wordt in die periode. Dat kan in je oude huis zijn, in het nieuwe huis of logeeradres.
  2. Zet een aantal weken van te voren de etensbakjes, kattenbak en mand hier al klaar, zodat de kat alles bij de hand heeft. Zorg ook voor wat speeltjes.
  3. Laat het reismandje met een open deurtje ook in die bepaalde kamer staan met een dekentje of kussen met een vertrouwd geurtje.
  4. Op de verhuisdag laat je de kat zo lang mogelijk in deze kamer, zorg dat iedereen dat ook weet.
  5. Tijdens de rit naar het nieuwe adres blijft de kat bij jou in de buurt, het liefst in jullie eigen auto.
  6. In het nieuwe huis zorg je ook weer voor een veilige kamer waar de spullen van de kat (met vertrouwde geur) op hem of haar ligt te wachten.
  7. Laat je kat rustig wennen aan de nieuwe situatie en laat ze de eerste 3 weken niet naar buiten.
  8. Gebruik eventueel een middel zoals RESCUE Pets, dat ontspant en stelt gerust.

Ervaring RESCUE Pets bij katten

Wendy vertelt; “Wij gebruiken al een lange tijd de RESCUE Pets druppels. Door de verhuizing van huis met tuin naar een appartement met balkon werden onze katten Koda en Tietie erg onrustig. Koda is al een teruggetrokken poes, maar werd daardoor nog schuwer. Tietie is een echt mannetje en wil dat ook laten blijken aan Koda door haar op te jagen.”

Wendy vervolgt; “Sinds we de RESCUE Pets druppels gebruiken is Koda veel aanhankelijker geworden en Tietie veel relaxter. Nu kunnen ze zelfs samen op de zetel slapen! Mama raadde mij de druppels aan en we zijn er enorm blij mee.

Bach RESCUE® Pets Druppels

Lees meer »

 

Volg Bach Rescue® ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van interessante wist-je-datjes, artikels, info, …

Comments are closed.