Chocolade met pindakaas ontbijtmuffin

ontbijtmuffin met chocolade en pindakaas

Ooit wel eens ontbeten met een muffin? Wat dacht je van een gezonde ontbijtmuffin met chocolade en pindakaas. Van pure chocolade en rauwe cacaopoeder is bekend dat dit super gezond is en zelfs stress kan verminderen. Ook pinda’s zijn supergezond. Natuurlijk moet je ze wel in de juiste hoeveelheid gebruiken.

Waarom maakt chocolade je blij

Onbewerkt (raw/rauw) cacao en extra pure chocolade (meer dan 70% cacao) bevat gezonde voedingsstoffen zoals antioxidanten en de mineralen magnesium, kalium, zink en seleen. Magnesium is een mineraal dat het je natuurlijke energie in je lichaam activeert. Zink speelt een (belangrijke) rol speelt bij geestelijke inspanning en ontspanning. Pure chocolade bevat daarnaast nog het stofje fenylethylamine, een lichaamseigen stof die ook wordt aangemaakt als je verliefd bent. Het zorgt ervoor dat er in de hersenen endorfines vrijkomen. Dat verklaart waarom je zo’n blij gevoel krijgt van chocolade! Oh ja en het is ook gewoon erg lekker natuurlijk 🙂.

Maak deze gezonde ontbijtmuffin

Niet alleen de chocolade in deze muffin is gezond, ook de bananen, havervlokken en lijnzaad staan bekend om hun voedzame en gezonde eigenschappen. Met onderstaand recept maak je zelf eenvoudig in een handomdraai een gezondere versie van de klassieke muffin. Deze ontbijtversie is uiteraard niet te vergelijken met die normale muffin. Hij is veel minder zoet en daardoor gezonder. Je kan hem zonder schuldgevoel eten als ontbijt. De muffin is bovendien glutenvrij en geschikt voor vegetariërs.

Dit heb je nodig voor je ontbijtmuffin:

125gr havervlokken (glutenvrij)

2 rijpe bananen

75ml (vegan) yoghurt

50ml havermelk

2 eieren

2 el lijnzaad

2 el pindakaas (zonder toegevoegde suikers)

1 grote el (rauwe) cacaopoeder

halve tl kaneel

1el bakpoeder

sap van halve citroen

mespunt vanillepoeder

optioneel; stukjes pure chocolade (hierdoor wordt je muffin wel minder gezond)

Zo maak je deze chocolade ontbijtmuffin met pindakaas:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe alle ingrediënten in een mixer en meng tot je een vloeibaar beslag hebt. De havervlokken mogen nog zichtbaar zijn. Je hoeft ze niet helemaal fijn te malen. Vet de muffinvormpjes in. Vul ze daarna net tot onder de rand met het chocoladebeslag. Bak ze 30 minuten in de oven. Laat ze daarna nog 5 minuten afkoelen en smullen maar!

Voor een extra duwtje in de rug is er Bach RESCUE® Spray .

Bach RESCUE®Spray

Lees meer »

 

Volg Bach Rescue® ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van interessante wist-je-datjes, artikels, info, …

Comments are closed.